zondag 3 januari 2016

Geloofsbarbaren

Het is zo eenvoudig om iemand die er anders uitziet, anders denkend is of een ander geloof aanhangt te veroordelen. Als een persoon een bepaald geloof aanhangt en dat geloof zegt hem om op vrijdag vis te eten, dan respecteer je dat. Al hou je zelf helemaal niet van vis. Dat staat zo in de beste man zijn geloofsboek, in dit geval de Bijbel, en dan is het de beste man zijn goed recht om een lekker visje te bakken op vrijdag.

Een ander geloof heeft als streven om efficiënter te zijn in het verbeteren van de wereld. Dit streven is als de "ARC-driehoek" (Affinity, Reality, Communication) opgenomen in het geloofsboek, Dianetica in dit geval, van de Scientologykerk. En als een aanhanger van dit geloof (volgens anderen is het een sekte) de wereld wil verbeteren omdat dit in zijn geloofsboek staat, laat hem dan fijn zijn gang gaan.

Er bestaat nog een geloof, waarvan eigenlijk niemand beter weet dan dat deze gelovigen een masochistische drang hebben om hun voet tussen elke deur te steken die ze tegen komen. Als deze mensen dat lekker vinden, laat ze. En doe de deur in het vervolg nog even open om hem vervolgens met een flinke zwaai weer dicht te doen. Aleluyah….

Er is ook een geloof dat vrouwen verplicht om met de haren bedekt, of in extreme gevallen geheel bedekt op uitzondering van een doorkijkvenstertje na, over straat te gaan. Om kleine kinderen die, omdat ze letterlijk sterven van de honger, een appeltje pikken hun handjes af te hakken. Die hulpverleners, welke er nota bene zijn om hun geloofsgenoten humanitair te helpen, hun hoofden afsnijden. Puur en alleen om andere landen hun wil op te leggen. Een geloof dat kleine kinderen als "martelaren" de dood injaagt door ze een bomvest om te binden en de kinderen tussen zoveel mogelijk onschuldige burgers op te blazen. Een geloof dat gebaseerd is op angst en terreur. Nu zou je kunnen zeggen "als dat in zijn geloofsboek, de Koran, staat, dan moet je die mensen lekker hun gang laten gaan"…….. Maar dat is het nu net. Er staat niets, maar dan ook echt helemaal niets in de Koran wat ook maar in de buurt komt van hetgeen zojuist omschreven. Dan kan het bijna niet anders dan dat de leiders van deze mensen analfabeten zijn met een enorme fantasie. En een sterke overtuigingskracht. Dat zeker.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er in deze tijd nog steeds randdebielen zijn die deze lulverhalen voor waar aannemen? Kunnen deze mensen misschien allemaal niet lezen? Is het Arabisch wellicht een wartaal die door niemand meer begrepen wordt? Of hebben we te maken met geloofsgefrustreerden die er gewoon op kicken om hun medemens, uit naam van Allah, Mohammed, Hassan of buurvrouw Jansen naar de andere zijde te helpen. Het liefst zo gruwelijk mogelijk, met liters bloed, zodat men als martelaar naar het Islamitisch Paradijs kan gaan om zo snel mogelijk die 72 maagden van hun vliesje af te helpen. Waarbij ik me meteen afvraag of zo veel vrouwen die iets willen van één man de hemel is of de hel….. Wie dat van die 72 maagden heeft verzonnen, moet trouwens postuum een Nobelprijs voor de marketing krijgen. Geniaal.

Feit is dat er een extreme haat is. Een haat tegen alles wat uit het westen komt. Alles wat uit het oosten komt daarentegen is goed. Wat bij mij de overtuiging brengt dat deze mensen nog niet weten dat de aarde rond is. Want reis maar lang genoeg naar het westen. Op enig moment kom je dan, vanuit het oosten, weer terug op je vertrekpunt. Echt waar. Dus je vertrekt slecht en komt als goed weer terug. Zoiets. Waar komt die haat tegen het westen vandaan? En wat als elke westerling is uitgeroeid? Wie gaan ze dan haten? Want haat is de brandstof waar dergelijke geloofsbarbaren zich op voortbewegen.

En geloof me als ik zeg dat ik niet snel een ander zal veroordelen. Leven en laten leven. Maar wat er de laatste tijd gebeurt uit naam van een Copycat is op het waanzinnige af. Dan past alleen nog maar veroordelen en dient men de Bijbel open te slaan bij Exodus 21,24, waar staat geschreven; "Oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet"...... Ik mis "hoofd voor hoofd". Dat is dan weer jammer.......

Jan van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten