zondag 3 januari 2016

Kwakzalvers

Hoe verlies je snel veel kilo's? Dat is een vraag die veel goedevoornemers zich stellen. Het is dus helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Gewoon even naar de dokter gaan en een uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Blijkt dus dat mijn schildklier geen zin meer heeft om te doen waarvoor hij is aangenomen. Dan kan je dus lijnen tot je een ons weegt (wat dus niet gebeurt), je kan de hele dag gaan sporten, fatburners slikken met kilo's tegelijk, er zal gewoon niets afgaan.

Elk jaar heb ik, uit voorzorg, bij de zichzelf dokter noemende kwakzalvers een bloedonderzoek laten doen. Ik was volgens die doktoren, buiten mijn overgewicht, kerngezond. Niets aan de hand meneer. Die hondenlullen moeten ze direct met pek en veren de stad uit jagen. Wat een idioten. Ik heb dus ruim 5 jaar een ernstige afwijking aan mijn schildklier en zeker 10 jaar een sluimerende afwijking. Maar ja, die medische hobbyisten hebben alleen verstand van druipkonten en het jaarlijks aambeiplukfestival in verpleeghuis 'De roze geranium'. Het is dat het verboden is, maar het liefst zou ik ze langzaam afpellen. Met een bot mes.

Ik ben niet blij dat ik wat mankeer, laat ik dat voorop stellen. Maar ik ben wel blij dat ik nu weet dat het niet aan mij ligt. Ik eet bijna niets, drink geen limonade, pak 's avonds mijn wijntje, dat wel, maar ik blijf ver van snoep en koek. Bier? Zelden tot nooit. Chips? Af en toe, maar alleen in het weekend. Bewegen? Ik wandel me een ongeluk. Ik ken elke stoeptegel van mijn dorp al persoonlijk. Dan wordt je dus echt helemaal stapelgek als er niets veranderd in je gewicht. Sterker nog, dat je steeds een beetje zwaarder wordt. Een restaurant met lopend buffet is voor mij een straf. Daar waar mijn slanke vrouw veertig keer ongestraft heen en weer kan lopen tussen de gerechten, kijkt men mij aan met een blik van 'kijk, daar gaat die dikke weer'. Nu kan ik eindelijk aan de slag. De specialist zal een passend dieet voorschrijven, de personal trainer staat al te trappelen van ongeduld en ik niet minder. Wie weet, pas ik straks zelfs in mijn trouwpak...

Jan van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten