zondag 3 januari 2016

Skaten

Skaten

Het begon bij Bart Smit. Een plankje met wieltjes á 10 euro. Hij blij, wij blij. Je geeft een joch van 4 een speeltje en dat is lief en leuk van de Sint. Dank u Sinterklaasje.

Het begon met een ollie. Lachen man…dus dat is een ollie? Schattig. Maar na de ollie was de plank stuk en moest er een nieuwe worden aangeschaft. Die kwam. Daarna een kickflip en er moest weer een nieuwe komen. Daarna een shove-it …kortom er moest weer een nieuwe plank worden aangeschaft.

We zijn nu enkele lichtjaren verder….. Een plankje met wieltjes heeft nu een naam: Element, Creation, Black Label, Hook-Ups. De prijs is ook ietwat gestegen. Van 10 euro naar 110 euro. Ach, het kind heeft een hobby.

Het begon met een Backside-lipslide, toen Grinden, Fifty/fifty grind, Feeble-grind, 360-flip, BS tail slide, Inward-heelflip, Nose manuel, Feeble grind, Bordslide fs/bs, Hip ollie
Kickflip over the hip.

Je doet een fakie of een switch op handrails, stairs of een ledge. Je hebt tools om je deck, wheeles, griptape, trucks en je king-pins te repareren. Je draagt Globe, Dickies, Emerica kleding. Je wilt alleen schoenen van ADO, DC, etc. Die zijn niet te koop bij de Schoenenreus en kosten geen 10 euro.

Ik begin mijn ouders steeds een beetje meer te begrijpen.

Ik knikkerde en speelde cowboytje.
En ze begrepen de termen niet.
Stom hè?

Jan van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten