zaterdag 5 november 2016

Hi, ha, hondenlul

Gisteren heb ik me verbaast over John Guidetti, aanvaller van de Spaanse voetbalclub Celta de Vigo. De beste man zoekt al ruim voor de wedstrijd bewust de confrontatie met de Ajaxsupporters, door bijvoorbeeld tijdens de opwarming obscene handgebaren te maken richting de zogenaamde 'harde kern' van de Amsterdamse voetbalclub. Enkele dagen voor de wedstrijd laat hij in een interview optekenen dat zijn club Feyenoord is, en dat hij niets heeft met Ajax en al helemaal niet met het Ajaxpubliek. Die mening had hij overigens niet toen Ajax hem deze zomer op de korrel had als nieuwe spits, maar dat terzijde. John Guidetti, die, als ik de Ajacieden moet geloven, praktiserend homoseksueel én een kutkakkerlak is, mag vanaf de reservebank beginnen. Waarschijnlijk uit pure frustratie, vindt meneer Guidetti het nodig om in de rust een middelvinger op te steken naar de F-side, wat hem meteen op een striemend fluitconcert komt te staan, onder de noemer 'wie kaatst kan de bal verwachten'.

Ergens rond de 60e minuut mag deze held gaan warm lopen, ter voorbereiding op zijn invalbeurt. Inmiddels staat Ajax met 3-0 voor, wat voor het altijd creatieve publiek het startsein is om wat plagerige liedjes te gaan zingen zoals: "3-0, 3-0 en Guidetti staat voor lul" en nog wat andere, geheel onschuldige, tekstueel hoogstaande liederen. Tegen het einde van de wedstrijd mag de ooit door Feyenoord gehuurde spits invallen en maakt hij prompt, met meer geluk dan wijsheid, een doelpunt. Voor 'John die het niet meer kon' reden om als een debiel rond te gaan rennen, met zijn handen achter zijn oren, ondertussen iets te schreeuwen wat hij zelf uitlegt als "Feyenoord, Feyenoord", maar wat voor de betere liplezer er meer uitzag als "Fuck off, fuck off", om zodoende het publiek nog wat verder te provoceren. Als het publiek vervolgens niet te beroerd is om aan zijn wens gehoor te geven, steekt hij 3 vingers in de lucht, waarbij hij doelt op de drie doelpunten die hij ooit, in een ver verleden, een keer gemaakt heeft tegen Ajax.

Waarschijnlijk wist meneer Guidetti niet dat in het verleden behaalde resultaten, ook in het voetbal, geen enkele garantie geven voor de toekomst, want Celta de Vigo verloor de wedstrijd, met 3-2.

Jan van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten