zondag 3 januari 2016

Kindervriend

Probeer het nog maar eens uit te leggen aan de steeds slimmer wordende kindertjes. Een oude man, waarvan niemand precies kan vertellen hoe oud, komt vanuit Spanje naar Nederland. Huh?!? Waarom in Hemelsnaam? In Spanje is een crisis aan de gang die vele malen groter is dan in Nederland. Dan laat deze "Goedheiligman" al die arme Spaanse kindertjes aan hun lot over, om vervolgens de volgevreten en tot op het bot verwende Nederlandse jeugd nog voller te proppen met troep die nog geen 6 maanden later tijdens Koningsdag op de rommelmarkt gedumpt wordt. Tegen elk aannemelijk bod.

Deze oude baas neemt een leger donkergekleurde jongens mee, die weer braaf, zonder asiel aan te vragen, met hem mee teruggaan. Donkere jongens die, als ware het een truc van Hans Klok, binnen niet al te lange tijd geel, groen of paars zullen zien. In Amsterdam beginnen ze al af te geven en blijven er slechts wat vegen over. Wat doet die man eigenlijk in Spanje? Woont hij daar vanwege het betere belastingklimaat? En zo ja, waarom dat dan? Hij heeft naar mijn weten geen inkomsten, maar wel een enorm kapitaal, gezien de peperdure cadeautjes waarmee de pakjesboot wordt volgepropt. En waarom spreekt deze oeroude opa geen Spaans? Nog nooit van inburgering gehoord? Het blijkt trouwens dat hij helemaal geen Spanjaard is. Ook geen Nederlander trouwens. Het is een Turk. Echt. "Kutsal Nicholas".

Dus Sint Nicolaas komt uit Turkije, gaat om onduidelijke redenen in Spanje wonen en reist eens per jaar, per boot, naar Nederland en België. Per boot. Reizen per boot deed men in de tijd van de Titanic. Zelfs de überheilige, de Paus, reist gewoon per vliegtuig. Of zou hij, vanwege de terroristische dreiging van de laatste tijd, zijn donkere boys het vliegtuig niet in krijgen? Zou kunnen natuurlijk. Ik bedoel, probeer de douane eens te overtuigen als je met ruim 1000 gekleurde jongens een vliegtuig in wilt; "Nee meneer, echt waar, wij gaan cadeautjes brengen. Gratis. We gaan over de daken lopen en door schoorstenen de huizen binnen..." Sure…

Al met al blijft het een vreemd verhaal. Hij koopt de cadeaus in Spanje, propt deze op een paar boten, trotseert stormen en narigheid om met deze boten naar het noorden te varen en neemt dan ook nog vanuit eigen land werknemers mee. Bootladingen vol. Waarom neemt hij niet het vliegtuig, belt vervolgens in Nederland een uitzendbureau voor 1000 man personeel, bij voorkeur zwart en luisterend naar de naam Piet, die hem twee weekjes kunnen bijstaan en maakt hij niet een superdeal met de Bijenkorf en Bart Smit? Zelfs die witte knol is bij elke manege tegen een vriendelijk tarief te huren.

Bijkomend voordeel is dan dat die hele Zwarte Pieten discussie meteen op losse schroeven komt te staan. Want hoe mooi is het niet dat Sint Nicolaas de gekleurde minderheid in Nederland aan een baantje helpt?

En waarom komt die zogenaamde "kindervriend" in de winter? Hij is nooit op tijd (dat is wel typisch Spaans trouwens) waardoor duizenden kinderen staan te blauwbekken en door hun ouders gedwongen worden sinterklaasliedjes te zingen. "Want anders komt hij niet….." Dat riekt verdacht veel naar geestelijke kindermishandeling. Men zegt dat hij in de winter komt omdat zijn verjaardag op 6 december is. So what? Je moet wel volkomen seniel zijn als je op je verjaardag gaat geven in plaats van krijgen. En als onze hoofdeikel, Koning W.A., Koningsdag mag houden wanneer hij dat wenst, waarom zou "De Sint" dat dan niet mogen? Lekker in de zomer bijvoorbeeld. Ga je gewoon met je kroost naar het Scheveningse strand, waar dan, onder het genot van een ijsje, als extra traktatie voor de kinderen Sinterklaas met landingsboten de stranden bestormt.

En dan dat "kruipen door die schoorsteen". Kom op zeg. 95% van de woningen heeft centrale verwarming. En die paar hutten die nog met een haard verwarmd worden, daarvan is die schoorsteen zo heet, daar duw je zelfs de meest lastige Piet niet vrijwillig doorheen. Of het zetten van een schoen. ook zoiets onsmakelijks. Lopen die kinderen de hele dag met hun zweethoeven te soppen in hun schoenen, mogen ze daar de volgende dag pepernoten uit eten. Of er wordt gestrooid…. Ben je als verantwoordelijk ouder een heel jaar bezig om je kinderen te leren niets van de grond te pakken om vervolgens in de mond te stoppen. Komt daar die oude knar met zijn volgelingen de boel compleet in de war schoppen. Als hongerige koeien graast de jeugd de grond af naar overjarige pepernoten en voorgesabbelde schuimpjes. Dank u Sinterklaasje…..

Maar goed, ik zal het allemaal wel weer niet goed begrijpen. Waarschijnlijk denk ik te moeilijk. Soms denk ik zelfs dat Sinterklaas niet echt is. Dat hij verzonnen is. Een soort Roodkapje, maar dan net even anders. Dat iemand elk jaar een jurk aantrekt en een valse baart opplakt. En dat hij een paar van zijn vrienden zover krijgt dat deze hun gezicht zwart maken en een raar pakje aantrekken....... Neeeeee, dat gaat wel heel ver. Zoiets verzin je niet…..

Jan van Oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten